11:34
Положення про свято "День вчителя біології"
Рівень розвитку сучасних розвинутих країн визначає вдале використання біологічних знань у промисловості, аграрному секторі, суспільних поглядах, природоохоронній діяльності, визначені пріоритетів та вектору освіти і виховання дітей.
    Наша країна має багаті традиції біологічної освіти, використання біологічних знань у вихованні розуміння цінності життя, необхідності берегти природу, піклуватися про здоров'я. Провідниками формування цих людських цінностей виступають вчителі біології.
    Однак, суспільство, час від часу, потребує нагадування про виключне положення біології в системі шкільної освіти, про необхідність навчати цінувати і любити життя. Заради цієї життєстверджуючої позиції, Всеукраїнська громадська організація "Асоціація вчителів біології України" започаткувала святкування Дня вчителя біології. День свята не є вихідним і святкується кожного року 15 травня.
    Символічно, що перше святкування Дня вчителя біології співпало з Днем пам’яті жертв політичних репресій в Україні (цей день припадає на третю неділю травня).
Політичні репресії, вчинені проти генетиків у 30-ті роки минулого сторіччя, відкинули  країну далеко назад у галузях медицини, сільського господарства, технологій тощо. Необхідність визнання пріоритетності біологічної освіти і розвитку біологічної науки є стратегічно важливим кроком держави для виходу країни на той рівень розвитку і достатку, який вона заслуговує своїми землями, інтелектом людей, багатостраждальною історією.

Мета святкування Дня вчителя біології: сприяти професійній діяльності вчителів біології.
Задачі свята:
1. Відзначити вчителів біології як вчителів, які вчать бачити, розуміти, берегти і любити живу природу, цінувати життя і здоров'я;
2. Звернути увагу громадськості на пріоритетність біологічної освіти у сучасному розвинутому суспільстві;
3. Допомогти вчителям біології у підвищенні професійного рівня.


Проект відкритий для обговорення, доповнень, критики, редагування.
Свої пропозиції і зауваження надсилайте на avbu@ukr.net

Рішення про святкування Дня вчителя біології прийнято одноголосно на розширеній Раді Асоціації вчителів біології України 29.04.11р.  у режимі телефонної конференції.


Переглядів: 1438 | Додав: Паук | Теги: свято, 15 травня, освіта, день учителя, день вчителя біології | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]