20:43
ЗНО з біології: особливості тесту 2013 року

Особливості тесту ЗНО з біології 2013 року та матеріали для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень з біології. Завдання, відповіді та зразки тестів минулих років

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з біології у 2013 році складається із завдань чотирьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності, завдань на встановлення правильної послідовності, а також завдань з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей.

Загальна кількість завдань тесту ЗНО з біології – 60, на виконання яких учасникам тестування буде відведено 120 хвилин.

Завдання з вибором однієї правильної відповіді - до кожного завдання буде подано чотири варіанти відповіді, з яких лише один є правильним. Завдання буде вважатися виконаним, якщо учасник тестування вибрав і позначив правильну відповідь у бланку відповідей А.

До тесту з біології включено 50 завдань з вибором однієї правильної відповіді (від №1 до №50), виконання яких оцінюється в 0 або 1 тестовий бал. 1 бал - якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді не надано.

Завдання на встановлення відповідності (логічні пари) - до кожного завдання буде подано інформацію, позначену цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Щоб правильно виконати завдання, необхідно встановити відповідність інформації, позначеної цифрами та буквами (утворити логічні пари). Завдання вважається виконаним, якщо учасник тестування правильно зробив позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 4) і колонок (букви від А до Д) у таблиці бланка відповідей А.

Тест містить 4 завдання на встановлення відповідності (від №51 до №54), що оцінюються в 0, 1, 2, 3 або 4 тестових бали. 1 бал за кожну правильно встановлену відповідність (логічну пару); 0 балів, якщо не вказано жодної правильної логічної пари або відповіді на завдання не надано.

Завдання на встановлення правильної послідовності - до кожного завдання подано перелік подій (етапів), позначених буквами, які потрібно розташувати у правильній послідовності, де перша подія (етап) має відповідати цифрі 1, друга – цифрі 2, третя – цифрі 3, четверта – цифрі 4. Завдання вважається виконаним, якщо абітурієнт правильно зробив позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 4) і колонок (букви від А до Г) у таблиці бланка відповідей А.

До тесту з біології включено 2 завдання цієї форми (№№55-56), виконання яких оцінюється в 0, 1, 2 або 3 тестових бали. 3 бали - якщо правильно вказано послідовність усіх подій; 2 бали, якщо вказано першу та останню події; 1 бал, якщо вказано або першу, або останню подію; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь або відповіді на завдання не надано.

Завдання з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей - до кожного завдання пропонується три групи відповідей. З кожної групи потрібно вибрати тільки одну правильну відповідь. Завдання вважається виконаним, якщо учасник тестування вибрав і послідовно записав три цифри у бланку відповідей А.

Тест містить 4 завдання цієї форми (№№57-60), виконання яких буде оцінюватися в 0, 1, 2 або 3 тестових бали. 1 бал за кожну правильно вказану відповідь (цифру) з певної групи варіантів відповідей; 0 балів, якщо не вказано жодної правильної відповіді (цифри) або відповіді на завдання не надано.

Максимальна кількість балів, яку зможе набрати учасник ЗНО з біології, правильно виконавши всі завдання тесту – 84.

Радимо учасникам тестування з біології ознайомитися з наступними матеріалами:

Переглядів: 860 | Додав: Паук | Теги: матеріали до ЗНО, ЗНО, тести з біології, підготовка до екзамену | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]